Voiko keväällä lomauttanut firma ottaa kesätyöntekijöitä?
Tilanne on se, että viime vuoden kesätyöpaikassani on ollut yt-neuvottelut, ja tässä kuussa parikymmentä ihmistä on lomautettu. Yksi irtisanottiin. Saako firma tällöin palkata ollenkaan kesätyöntekijöitä? Olisi mukava tietää mitä laki sanoo ennenkuin alan soitella kyseiseen paikkaan.
Tilanne on se, että viime vuoden kesätyöpaikassani on ollut yt-neuvottelut, ja tässä kuussa parikymmentä ihmistä on lomautettu. Yksi irtisanottiin. Saako firma tällöin palkata ollenkaan kesätyöntekijöitä? Olisi mukava tietää mitä laki sanoo ennenkuin alan soitella kyseiseen paikkaan.
Vastaukset 7
Vanhimmat
Ottaa lakipykälän kauniiseen käteen ja tutkii ihan itse sieltä. Yt-laki (laki yhteistoimintamenettelystä yrityksissä) löytyy esim.
www.finlex.fi
Tunnin etsimisen jälkeen ajattelin että joku fiksu varmaan osaa vastata täällä. Mutta kiitoksia linkistä kuitenkin, vaikka viesti oli kirjoitettu ihan turhalla sävyllä.
Yleispätevä sääntö: Ei ole oikeutta ottaa työntekijöitä firman ulkopuolelta yhdeksään kuukauteen tarjoamatta ensin tätä työtä lomautetuille ja irtisanotuille.
Mihin lakipykälään tämä perustuu?
Vai pitääkö tämä edes paikkaansa?
Työpaikallani on nimittäin toimittu toisin..
6 §
Työntekijän takaisin ottaminen
Työnantajan on tarjottava työtä 7 luvun 3 tai 7 §:ssä säädetyillä perusteilla irtisanomalleen, työvoimatoimistosta edelleen työtä hakevalle entiselle työntekijälleen, jos hän tarvitsee työntekijöitä yhdeksän kuukauden kuluessa työsuhteen päättymisestä samoihin tai samankaltaisiin tehtäviin, joita irtisanottu työntekijä oli tehnyt.
Edellä 1 luvun 10 §:n 2 momentista poiketen tämä velvollisuus koskee vastaavasti myös 1 luvun 10 §:ssä tarkoitettua liikkeen luovutuksensaajaa silloin, kun luovuttaja on irtisanonut työntekijän työsopimuksen päättymään ennen luovutushetkeä.
7 luvun 3 § on Taloudelliset ja tuotannolliset irtisanomisperusteet ja 7 § Irtisanominen saneerausmenettelyn yhteydessä
Lomauttamiselle ei ole taluodellista ja tuotannollista perustetta, jos samaa työtä otetaan lomautetun tilalle tekemään joku toinen. Toisaalta on liittojen välillä sovittu, että oppilaitoksen opiskelijoita voidaan ottaa töihin tekemään pakollista harjoitelua tms.
esim.
http://www.kuopio.fi/net.nsf/TD/101203132153038?OpenDocument
http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/article212599.ece
http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:1998-03-19,104:2:9958,1:0:0:0:0:0:
siis työsopimuslain 6 luvun pykälästä on kyse
...jos teet eri työtehtäviä kuin irtisanotut. Ja irtisanotuille ei ole kelvannut kyseinen työ / tehtävät kun firma heille niitä tarjonnut. Soita ihmeessä. Eihän sinulle mitään maksa. Yrityksellehän se saattaa kalliiksi tulla, jos palkaavat samoihin tehtäviin 9kk kuluessa siitä kun on irtisanottu. Eli väärin perustein irtisanottu.